2020 banner mtt 1140

Tips & Tricks

Een optimale timing: een handige zaaitabel
Met behulp van de 365-dagen zaaitabel (klik op de link) kunt u uitzoeken wanneer u welke planten kunt zaaien/planten en oogsten. Hierdoor kunt u uw MOEStuintafel het gehele jaar optimaal benutten (met of zonder de optionele kweekkas) en de planten kweken die u zelf graag wilt!

Kweekkas
Wanneer u een (opzet) kweekkasje gebruikt, kunt u al vroeg in het jaar beginnen met het opkweken van uw eerste plantjes. Ook zou u een moestuinbak eerst in huis (bij het raam) zetten en daarin de plantjes zaaien. Om direct buiten te kunnen zaaien moet u doorgaans even geduld hebben tot tenminste medio maart.

Een optimale indeling: zaaiafstand in de moestuinbakken
Doordat de moestuinbakken 60*40*17 centimeter groot zijn, geven ze net dat beetje extra ruimte en kunnen ze optimaal worden gebruikt voor het verbouwen van vele soorten (en maten) groenten, fruit en kruiden.

Om de ruimte in uw MOEStuintafel optimaal te kunnen benutten hebben wij de meest gangbare soorten ingedeeld in
vijf verschillende zaaiafstanden (klik op de link). Hierdoor kunt u heel eenvoudig steeds een optimale indeling voor uw eigen moestuinbakken bepalen.

Voedingsstoffen
Hoe goed en vruchtbaar de grond in uw MOEStuintafel ook was, na een aantal maanden worden de voedingsstoffen minder (zij worden immers gebruikt door de planten) en daarmee mogelijk ook de opbrengst van uw tafel. Dat zou jammer zijn, toch? Vul daarom de voedingsstoffen steeds even aan wanneer u een moestuinbak heeft geoogst, voordat u nieuwe groenten plant.

Een paar opties:
-  Deel van de gebruikte aarde(mix) vervangen / aanvullen.
-  Toevoegen van voedingsstoffen: compost, mest e.d. of gewoon uit een flesje met plantenvoeding.


Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN